Οικοδομικές Εργασίες

χτισίματα
Οπτοπλινθοδομές (Χτισίματα)

O άνθρωπος από ανάγκη για κατασκευή πιο ευέλικτης και οικονομικής κατοικίας ανακάλυψε τους πλίνθους και στη συνέχεια τους οπτόπλινθους (τούβλα). Τα χτισίματα στις οικοδομικές εργασίες και σε μια τοιχοποιία σε μια νεοανεγειρόμενη οικοδομή μικρής ή μεγάλης κλίμακας είναι μια απαρέμβλητη διαδικασία. Οι οπτοπλινθοδομές όπως ονομάζονται βρίσκονται για να ασφαλίσουν αλλά και να μονώσουν το σπίτι μας χωρίς να φορτώσουν με μεγάλα βάρη τον σκελετό της νέας οικοδομής. Οι μονώσεις έχουν μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και μέρος μίας υγειής υποδομής νέων κατασκευών.

Θερμοπρόσοψη

Η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη, είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης στις εξωτερικές επιφάνειες ενός κτίσματος.Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερική θερμομόνωσης σας προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα Εξοικονόμηση Ενέργειας έως και 60% , Αναβαθμίζει ενεργειακά το κτήριο σας , Το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, Είναι 100% οικολογικό, Είναι αρκετά καλαίσθητο.

Επιχρίσματα

Επιχρίσματα είναι οι στρώσεις (επικάλυψη) του τσιμέντου (εξωτερικά) με διάφορα προστατευτικά υλικά (συνήθως σοβάς). Το επίχρισμα σε μια οικοδομή έχει δύο κύριες λειτουργίες. Η μία έχει να κάνει με την προστασία που παρέχει στο τσιμέντο από τη φθορά του χρόνου. Η επικάλυψη σοβά εμποδίζει την υγρασία και τον αέρα να έρχονται απευθείας σε επαφή με το τσιμέντο.

Μονώσεις

Με τον όρο μόνωση ορίζεται η απομόνωση ενός χώρου ή ενός υλικού από υγρά, θερμότητα ή ψύχος, από τον ήχο και, σε ειδικές περιπτώσεις, από ραδιενέργεια ή την απομόνωση ενός αγωγού από τον οποίο διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλεκτρικά σήματα με σκοπό τον περιορισμό του ηλεκτρισμού προς την γη ή την αποτροπή βραχυκυκλώματος, τον περιορισμό απώλειας σήματος

Σκυροδέματα (Δάπεδα, Μάντρες κτλ)

Το σκυρόδεμα είναι κονίαμα (δηλαδή μείγμα ορυκτών αδρανών, νερού, συνδετικών, τυχόν πρόσθετων), όπου για συνδετικό χρησιμοποιείται τσιμέντο. Αν και το όνομα παραπέμπει σε μείγμα σκύρων (χαλικιών) με συνδετικά υλικά, έχει επικρατήσει να εννοεί μείγμα όπου κυριαρχούν οπτικά τα σκύρα . Σιδηροπαγές ή οπλισμένο σκυρόδεμα ονομάζεται αυτό που συνδυάζεται με χαλύβδινες ράβδους οπλισμού. Παλαιότερα χρησιμοποιείτο και ο όρος ”’μπετόν αρμέ”’ από τον αντίστοιχο γαλλικό (béton armé).

Ανακαινίσεις στην Πάτρα
Ανακαινίσεις στην Πάτρα

Με προσοχή στη λεπτομέρεια και χρήση των κορυφαίων υλικών της αγοράς, διασφαλίζουμε ότι κάθε έργο αντανακλά το όραμα του πελάτη μας. Ανεξαρτήτως του είδους της ανακαίνισης, από μια απλή ανανέωση ενός συγκεκριμένου χώρου μέχρι και την πλήρη ανακαίνιση μιας κατοικίας, εμπιστευτείτε την ομάδα της Chormpas για ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά τις προσδοκίες σας. Διαβάστε αναλυτικά για την υπηρεσία ανακαίνισης Χόρμπας.